Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Gourmandens visa

 

Jag bjuder dig gröt så bliver du söt

med socker uppå får hjärtat att slå

och härlig kanel och lingonen små

ja det ska jag bjuda..ja det ska du få

 

magen blir glad och kroppen så säll

själen den jublar så spirituell

ja dagen känns bra så fröjdig och fin

det skålar vi för i det rödaste vin!

 

se där smaka på en ljuv entrecôte

med smörklickar på så gottit det är

och sen till dessert en dos camember

med härliga frukter och sötaste bär

 

magen blir glad och kroppen så säll

själen den jublar så spirituell

ja allting känns bra här uti mitt kök

och nu ska vi skåla i kaffe med gök

 

men du jag blev yr jag tror att jag spyr

uschianemeja jag måste nog gå

på toa och kräkas som du kan förstå

och lägga en kabel ..ja möjligen två

 

men sen ska du se ifall du blir kvar

bjuder jag resten av maten jag har

och massor av öl..ja inte nåt söl

man är väl gourmet ja tacka för det

 

Bs-07




Fri vers av Bodil Sandberg
Läst 344 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2007-11-13 12:14



Bookmark and Share


  Thommy
Här finns något för alla, jag håller mig dock till övre delen av dikten. Bra skrivet.
2007-11-17

  Markattan
Efter det ena följer det andra ;o)
Är man gourmand, så är man.
2007-11-16

  devilsangel
I början av texten blev jag hungrig, i slutet spyfärdig, he he...
Men vi skålar ändå...
2007-11-16

    © Birgitta Wäppling VIP
Rimmat och sångbart... En liten kommentar bara om ordet \"entrecôte\" som väl stavas just så på franska. :)
(Känner mig petig, men jag tror din dikt (eller sångtext kanske) tjänar på korrekt stavning där.
2007-11-14

  Erik L
Härligt och fantasirikt rimmat!
Riktigt bra till de två avslutande verserna, där tappade jag faktiskt lite intresse. Men bra i sin helhet.
2007-11-13

    eva m h
Du har bra flyt på din middag! :-)
2007-11-13

  Yvonne
Din humor är oslagbar!
2007-11-13

  Catrin
Härligt fröjdefullt, underhållande!! Tack!
2007-11-13

  Mats Henricson
OJ,min skapare, en till !! Du ÄGER; som ungarna säger ! SÅ HIMLA SKÖJ, ALLTSÅ ! fast jag tror också du e smart, det finns en slags absurd ironi, väl dold, tror jag.............
2007-11-13

    Ti-elina
Haha, jadu så kan det gå!
Rolig och upplyftande text.
Tack för ett gott skratt!
2007-11-13

    Maria Malm
Oj, kära nån..här blir man proppmätt!! Kul visa!
2007-11-13

  © anakreon VIP
Det måste ha varit gröten...
Carl-Erik
2007-11-13

  Daniel_78 VIP
mumma,
snyggt avslut me
2007-11-13
  > Nästa text
< Föregående

Bodil Sandberg