Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Bara en tanke jag har ibland, en av tusen andra -


Slipper du somna till tårar ?

Tänka sig att födas bakom slutna ögon
Inga skrik men förfärlig smärta, men ändå njutning av det liv som föds
Väntar på att få andas, att få se världen med egna ögon
Se någon växa upp, få se misstag och framsteg
Tårar och skratt, allt som än är

Tänk att känna smärta och obehag, för det liv man fött
Inte för att det existerar, utan för att det lider
Får att de ser sår på ens skapelsens armar, och ingen spegelbild i dess ögon

Tänk att inte kunna sova på nätterna, tänk att höra dig gråta
Snyftingingar och ofreda tankar, vad är det bra för
Vad är bra ejentligen ?
Nästa dag när solsken vi ser, leenden vi ser
Falska och rena, ja visst är det lyckospridande
Bara vi ler, det hjälper oss mer

Många, många som vandrar omkring kan inte le
Vi kan inte skratta och inte be, vi väntar på den dag vi ska sluta skära
Och sluta förtära
Vi vill inte mer, men tänker ingenting
Har vi lyckats, eller inte ?

Jag mår inte bra, inte ofta
Jag gråter mig ofta till söms, och drömmer mig till döds
Så härligt, så underbart
Men sen, jag hör ett ljud, min väckarklocka
Mina drömmar kan inte förstå ljud, lurad ingen, igen
Jag har mött döden många gånger i mina drömmar, men sedan vaknat helt underbart men sedan upptäckt att mina sår fortfarande finns kvar, och tårarna på kudden fortfarande är våta

Va rädd ni ska vara, ni föräldrar
Som ser oss växa upp.
Ser när vi mår som bäst, och ni måste väl även se när vi mår dåligt ?
Se oss förändras, från dag till dag
Kan ni sova på nätterna, och gömma tårarna ?
Ibland undrar jag, ifall ni har det lika som oss
Om ni skulle vilja skära, och se blodet rinna
Men kanske inte ändå, för att vi inte ska ta efter, eller så
Ibland undrar jag hur ni har klarat er så långt, så många år och dagar

Jag tänker mycket, jag tänker alldeles för mycket om allting
Bäst jag slutar skriva, innan jag tappar för mycket tid av mitt \" dyrbara liv\"
Ville bara säga, att det finns nog väldigt många som mår dåligt
Vill bort, vill möta vårt öde och sedan gå lungt därifrån
Vissa av oss, kanske mår lika som oss
Kanske sover som oss, och gråter som oss
Men dom försöker att inte visa nått, för oss -
För att vi ska känna oss tryggare - ?



/ Sabbe .




Fri vers av Knocking
Läst 379 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-11-13 18:32



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Knocking
Knocking