Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Jag tror inte jag är ensam om den här tanken.


När döden kommer.

I solens avtagande sken
sitter jag och tänker.
Vad kommer stå ristat i den sten
där dödens kors blänker?

Vad ska man i stenen rista?
Vad finns i släktens sinne?
När jag ligger i min kista
blott som ett stilla minne.

Var jag ärlig? Var jag bra?
Kommer jag att ständigt finnas?
Var jag någonting att ha?
Kommer jag vara värd att minnas?

Så när du besöker min grav
och”varför” inte har något svar.
Låt då inte dina drömmar gå i kvav.
Minns mig bara för den jag var.






Fri vers av Arcadia1
Läst 302 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2007-11-14 01:07



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Arcadia1
Arcadia1