Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Så här kan det gå till om man har hamnat i en stad som tycker det är viktigare att ha ett fint ansikte utåt, än att människor mår bra.


Offentlighetsövergrepp, eller \"Soc i Övik\"



Jag behöver få ett boende
Sa hon, när hon tagit sej in till socialen
Han hotar och slår mej
Vilket inte var att ta miste på
Eftersom sminket inte kunde dölja allt

Vänta, sa hon, Lena
Vänta ska jag prata med Österdal
Min chef
Det ska nog inte va nåt problem

Något märklig kom hon tillbaks
Och säger
Vi har inget boende för såna tillfällen
Tyvärr… man kunde se hennes medkänsla
Då mindes hon, Österdal var släkt med
Djävulen i brynja

Sakta tog hon sej ner, till bilen
Funderingar om hur
Hon skulle klara sej
Om han kanske skulle slå ihjäl henne
Men hon åkte ”hem” (hm hem)

Efter ett par dar så kom en kommentar
”du lyckade inte så bra på soc hörde jag”
Flinade äckligt och väste sen
”du kanske har för stor frihet”
Så var det med den tystnadsplikten

Men det var ju soc i Övik det gällde
Där finns inga plikter
Som är större än att hålla fanan högt
Mystiska manliga nätverk
Håller offentligt och rättsväsende ihop
så även tidningen...
”Mot människorna”
\"paradiset för misshandlarna\"




Fri vers av LassO
Läst 274 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2007-11-15 09:45



Bookmark and Share


  glittertindra
hörrudu... soc i skellefteå är inte så mycket bättre de heller...
2007-11-20

  LassO
Lokaltidningen, kommunen och rättsväsendet vill inte att det ofördelaktiga i kommunen ska komma ut. Kvinnor som skilt sej och bor kvar, får ett helvete med alla dessa \"anmälningar\" om misskötsel av barn, som sägs inkomma. Gång på gång tvingas de att försvara sej, om de inte fogar sej i \"mannens\" normer. De enda som är någorlunda fria är polisen men med resten av rättsväsendet emot så...
Det har förresten \"försvunnit\" band med förhör av barn, från socialen, om de är för känsliga. Övik är riktigt ruttet. Om ni bor där och ska skilja er, flytta fort som attan till annan kommun.
2007-11-20

  -Ulla Tilemo- VIP
Adrenalinet är på topp när man läser dylikt. Uppdrag granskning är det enda som kan få saker att hända! Vilket lågvattenmärke, det du beskriver! Du borde skriva det i lokalposten.
2007-11-15
  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO