Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

\"Bryter\" filosofi fråga.

 

Vad är de för skillnad

mellan

bryter ner

och

bryter ihop?




Fri vers av Lars Granlöf
Läst 458 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2007-11-16 23:06



Bookmark and Share


  Carlita
en intressant fråga.

att bryta ner någonting känns som att ta i sönder någonting i en bestämd riktning, neråt. men man vet inte mer om var bitarna tar vägen än just neråt, det är lite diffust. när någonting bryter ihop däremot, inbillar jag mig att delarna ändå trillar samman, i närheten eller möjligens djupare in från utgångsläget sett.

bryta ner sprider delarna, medan bryta ihop behåller dem tätt samman. eller nåt :)
2007-11-17

  Cris
Ja Betlemhemsstjärnan har nog rätt!!
2007-11-16

  Betlehemsstjärnan VIP
Bara min känsla av skillndaden.
Om man bryter ner sig själv så ser man först inte själv
den pågåeende processen.En långvarig process
som till slut resulterar i att en människa bryter ihop.
Detta givetvis ur perspektiv av \"egen person\"//B
2007-11-16

  devilsangel
Man bryter väl ner nån annan och själv bryter man ihop...
2007-11-16
  > Nästa text
< Föregående

Lars Granlöf
Lars Granlöf