Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

När dagen fick natten till vän





När dagen fick natten till vän

fann jag en ny dimension

ett nytt djup

genom mörkrets skuggor.

När natten fick dagen till hjälp

upptäckte jag ljuset.

och förstod

att stjärnorna behövde mörkret

för att tindra.....




Fri vers av Michaela Dutius
Läst 1435 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2007-11-17 13:18



Bookmark and Share


    © Birgitta Wäppling VIP
Vackert och tänkvärt i finstämd diktaranda. :)
2007-12-01

  Larz Gustafsson VIP
Väldigt vackert och så sant!
Gud är mäktig att låta allt samverka till det bästa för dem som älskar Honom.
Till och med i det djupaste mörkret kan en stråle av Hans himmelska ljus bryta fram.
2007-11-19

  rebecca d
ja, det är sant! då förstår vi vad vi fått...och vilken hjälp det finns. Du uttrycker dig så fint! lugnt och stilla och sant
2007-11-18

    forskaren
FANTASTISKT!!!:)))
2007-11-18

  Yvonne
Temat har jag läst i olika versioner, men den här är nog den bästa. Den är så otroligt vackert formulerad. Har läst den gång på gång. Bokmärker. Applåd!
2007-11-18

  Ulf Lagerholm
en vacker liten betraktelse om
ljus kontra mörker -

jag tycker om den lite naivistiska
tonen, det grundläggande filo -
sofiska resonemanget -

jag tar till mig texten helt enkelt -
gott så/tack
2007-11-17

  Ewa-Britt Nilson VIP
Twinkle twinkle
little star...
2007-11-17

    eva m h
Så vacker och kontrastrik!!! Bokmärker!
2007-11-17

  Rosmarin
Fint formulerad!
2007-11-17

  Betlehemsstjärnan VIP
Det här har du lyckats fånga otroligt vackert i skrift..
Bokmärkes!! Tack för underbar läsning!!//B
2007-11-17

  Åsa Gustavsson VIP
Nog hör även mörkret till livet. Men man behöver verkligen växla in ljus också ibland.
Vackert!
2007-11-17
  > Nästa text
< Föregående

Michaela Dutius
Michaela Dutius