Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Följeslagarna del 2

Har bara lite tankar som jag vill förmedla.

Den fria viljan ska föhoppningsvis göra oss fria
som individer.
Det finns en hel uppsjö av olika trosuppfattningar,
religioner, sekter och föreningar i vår tid.
Också beroende från vilken del av vår fantastiska
värld vi kommer ifrån.
Min starka intution är dock att för många utav
dessa binder oss lite för mycket istället för att
göra att vi känner oss fria.
Det är min egen uppfattning, eftersom jag har vuxit
upp i en frireligiös familj.
Detta har givetvis präglat min uppväxt. Både på gott
och på ont.
Det jag tror är att vi egentligen inte behöver så mycket
pekpinnar och bruksanvisningar för att kunna leva ett
värdigt liv.
Det sunda förnuftet borde tala om för oss vad som är rätt
och fel. Vad som är sunt.
Många snaror ligger runt för många människor, som då
tyvärr styrs och rycks i.
Man kan inte styra den fria viljan.
För mycket lindas in i lockande och snyggt fodral, för att
sedan visa sig i slutändan vara nåt väldigt bindande.
Jag vill ändå visa respekt för andras tro och tycke.
Annars är jag inte själv fri i mitt tänkande.
Men jag är livrädd för det som är kravfyllt och bindande.
Jag tror mer på det goda samvetet och den fria viljan
med trosuppfattningen som en krydda i tillvaron.
Som sagt uppriskande men kravlöst.
Skrivet av egen erfarenhet och uppfattning.

Jag har min egen tro, men jag kommer aldrig att försöka
att binda någon annan med den.
Vänner, ni är fria!!!
//Eva




Övriga genrer av Betlehemsstjärnan VIP
Läst 186 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2007-11-18 12:00



Bookmark and Share


  Mats Henricson
Jean Paul Sartre, släng dig i väggen, det här är MYCKET KLOKARE, MYCKET VIKTIGARE än vad denne franske filosof någonsin mäktat med....
2007-11-21

  Lyckohäxan Enediel
Härliga ord du förmedlar! Visst är det så...med våran fria vilja och vårat sunda förnuft kan vi leva med en egen tro...utan ramar som nån annan har byggt upp.
*tummen upp*
2007-11-18
  > Nästa text
< Föregående

Betlehemsstjärnan
Betlehemsstjärnan VIP