Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Våroffer

ÅH GUD MITT HJÄRTA
där är hon igen
nu kommer hon
att fladdra omkring i mig
resten av dagen
kanske i morgon också
helt säkert hela natten

smärtsamma vår
Hon är så vacker så
vacker så vacker
v a c k e r ingen annan så v a c k e r
dunkar varm
i bröst mage armar
HON, denna HONA, denna
vårkvinna av vår och sol
och svaga jag, våroffer
så onåbar,
så inom räckhåll, så
vacker så vacker så
jag smälter
ner, ett med vårfloden
rinner i rännstenen
slurpar ner genom galler
rusar ut i havet förångas
återfödd som ett moln
vill jag regna ner
över hennes mjuka läppar
som regn regn regn så
vacker så vacker så



© Anders Bek, 19/3 2004




Fri vers av Anders Bek
Läst 447 gånger
Publicerad 2004-03-19 15:22



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Anders Bek
Anders Bek