Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Alla blir vi äldre och - om vi får leva - gamla till sist. Men om vi vårdar vårt inre barn kan vi hela livet se på tillvaron med förundran


Stäng inte inne barnet

Stäng inte inne barnet
som du i hjärtat bär
ty ingen kan bli vuxen
som inte liten är
om kroppen är till åren
och krafterna förbi
din själ blir ung som våren
när barnet släppes fri

Ingvar




Fri vers av ingvar VIP
Läst 551 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2007-11-18 23:49



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Fantastiska ord som stämmer så bra.
2008-03-05

  KristinaE
.. härligt skrivet, att vårda barnet inom oss är livets guld!
2007-12-06

  Carola Jeryd
Började här och blev positivt överraskad.
Fatastiskt fint poetat!
Ja, sitt inre barn ska man vårda - bra förmedlat!
Kramiz
2007-12-03

  Annika Gustafsson
mycket sann och vackert skildrat
2007-11-28

  Nicklasb
Den var härlig at läsa!!!
2007-11-26

  © anakreon VIP
Dessa rader skrev jag på poeter.se den 24 februari i år:


\"Glöm inte barnet i dig
för gubben som skymmer!


Villkorlig dom
Jag släppte ut
en liten gosse
ur mig själv
igår.

Det smärtade
en smula
men gav mig
inga sår.

Imorgon
skall jag släppa ut
den rackaren
igen

och fortsätta
med det
till dess han åter
blir min vän!\"

Instämmer således till fullo!
2007-11-24

    eva m h
Så underbar!!!! Bokmärker!
2007-11-24

    shedvil
den va jätte fin...
2007-11-24

  Michaela Dutius
Så sann så det gör ont.
Vi bär alla barnet inom oss.
Men varför kan vi inte oftare släppa ut det
2007-11-23

  Maria Zena Viklund
juble o applåder vad bra, den sparar jag!
2007-11-22

  Erik L
fint skaldat, Ingvar. Jag tror också att du har en klar poäng i denna dikt!
2007-11-21

  ettjag
åh, det är precis så det är. Man får inte tappa bort barnet. BRAVO!
2007-11-19

  glittertindra
det är en konst att alltid vårda det inre barnet och väl värd att odla
2007-11-19
  > Nästa text
< Föregående

ingvar VIP