Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Att älska är att bygga en bro







Att älska är ibland

att bygga en bro

så att den älskade

kan gå ifrån mig

att älska är att ge bort

ett par skor

så att den jag älskar

kan välja själv




Att älska är att våga

att älska är sorg och glädje

att älska är att längta

och att få sin längtan besvarad.




Att leva är att älska

och att älska är att leva...






Fri vers av Michaela Dutius
Läst 393 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2007-11-20 19:12



Bookmark and Share


  Yvonne
I den här dikten har du lyft fram något väldigt väsentligt inom kärleken. Att älska någon är inte att hålla fast utan att lämna vägen tillbaka öppen. Liknelsen med en bro och ett par skor gillar jag. Applåd!
2007-11-21

  Åsa Gustavsson VIP
Jag har provat det. Och det var bra.
2007-11-21

    eva m h
JA kärlek och frihet hör ihop!
Bra skrivet!
2007-11-20

  aftermath
att älska borde kanske vara just så som du beskriver det
2007-11-20

    Damm
Den egoistiska kärlekens bojjor håller fast men det du skriver om är så mycket mer äkta. En givmild osjälvisk kravlös djup känsla av att bara vilja någon väl! Vackert skrivet!
2007-11-20
  > Nästa text
< Föregående

Michaela Dutius
Michaela Dutius