Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

\"Det är bara att kämpa på, Mathias\"

I sjuttioen dagar har jag kämpat. Måste alltid hålla mina tankar i styr. Så fort jag låter mina tankar vandra fritt så färdas jag tillbaka till den dagen.

Jag ser min bror som sätter sig bredvid min säng och väcker mig med sprucken röst.
Jag ser min förtvivlade mamma möta mig i hallen när jag kommer hem.
Jag ser min pappas vita hud och jag känner hans kalla fingrar i min hand.
Sjukhusgolvet är hårt och kallt när mina ben slutar bära mig. Ljuset bredvid sängen skänker mig lite tröst men jag kan inte längre minnas varför.

Jag försöker tänka att du är större än livet, pappa. Men livet lämnar mig inte ifred.

Varje gång telefonen ringer har någon jag älskar dött. När jag sätter mig bakom ratten ser jag dem jag älskar gråtandes vid min brinnande bil. Och då jag känner att jag lever minns jag snart att alla en gång kommer att dö.

Jag kommer att kämpa i tusen dagar till, jag hoppas att jag någon gång får vinna




Fri vers av Karvo
Läst 569 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2007-12-04 18:04



Bookmark and Share


  Caroline Lundström
Starkt och rörande. Den största rädslan i livet, att någon i ens närhet ska dö.
Mycket bra skrivet!
2010-02-04

    Nattviol
och när man ler, eller skrattar
så kommer man på sig.. en
liten tusendels sekund.. om
man verkligen borde.. känna
glädje..??

det är så märkligt
så smärtsamt

filmen i ens huvud rullar på
om och om igen.. man tror att
det aldrig kommer att ta slut..
(men den gör det..)

och man vill fortsätta leva
man vill bara dö, sen vill man
leva...

jag tycker att det är jättebra
att du skriver om det - det
är alltid terapeutiskt!
och jag tycker om ditt sätt
att skriva det på - du min
norrlandspoet!

kram
2007-12-04
  > Nästa text
< Föregående

Karvo
Karvo

Mina favoriter
En stor Ensam, tack