Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Skriven i norrland och på den tiden det fanns snö. Minns ni vad det var?


Julefrid

I denna snöiga öken
där julefriden
är den yttersta hägringen
varierar vakenheten
men hoppet bortom
kan skrivas med stjärnor
lyftas med andens dräkt
upp mot det mörka kalla

stjärnsvart
stjärngrått
stjärnrött

sött  och rött
rött som blod
pulserande blod
fruset

kanske måste jag
städa bort
allt detta
blod

innan tomten kommer
grannarna ringer på
barnen vaknar

friden gömma sej
bakom
brända pepparkakor
torra lussebröd
tomma paket 
nedbrunna ljus

hittas löst
lösa hittelön

jag måste nog
städa bort
hela den här julen
alla bevis på galenskap
blodvite och döenden
innan tomten
firar frid
kan komma

December 1988

 

PS. Menstruation, blodsband, vrede och röda glashjärtan.
Jul jul strålande Jul sänd dina vita flingor....
DS.

 

 




Fri vers av Lena Renman
Läst 317 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2007-11-24 00:13



Bookmark and Share


  Maria Zena Viklund
\"jag måste nog
städa bort
hela den här julen
alla bevis på galenskap
blodvite och döenden
innan tomten
firar frid
kan komma\"

bättre kan man knappast beskriva den här julångesten, bravo!
2007-11-29

    ej medlem längre
Det här med julen tycks vara lite tabu att att se från olika synvinkel. Julen är INTE helig och skön att se framemot för alla.
2007-11-26

  Lena Renman
Hej Katten :-) Tydligen en text svår att kommentera men du lyckades, tack
lena
2007-11-25

  katt.inc
Desperat och glasklart om eftersträvad julefrid. Väl förmedlat.
2007-11-24
  > Nästa text
< Föregående

Lena Renman
Lena Renman