Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Me goes cynical. Inte ofta. Men det händer.


Skenfasader

Vilka monster
Vi är
Vilka odjur
Vi egentligen är

Som putsar våra fasader
Och håller våra sken

Ja,
Vilka skönheter vi är
som döljer sprickor i våra inre rum
Och
målar våra fasader

Skönheten kommer inifrån - allt kommer inifrån

Någonting vi tror att vi vet

Vi vet
Att det stora förfallet börjar inifrån

Vi vet
att skenet kan bedra
och
om vi har verklig tur,
håller fasaderna,
tills vi dör

Men sannolikt

Orkar vi i längden inte
täcka över
de sprickor som uppstår
och mer
än bara anas
i vårat yttre
sken


Sannolikt
spricker vi

Trots allt




Inifrån




Fri vers av aberatio
Läst 418 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2007-11-21 19:01



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Även ondskan kommer inifrån.
2007-11-30

    Amor vincit omnia
Fantastiskt skriven, beskriven, det räcker med att vi bara är oss själva... Fasader är ju vad de är.. En fasad och den håller inte i längden.. :)
2007-11-29

    Maria Malm
Ja dessa fasader går ej att putsa i all oändlighet..bra skrivet
2007-11-26

  Leif Furstedt
Just så spretigt, tufft och rakt. Bra.
2007-11-21
  > Nästa text
< Föregående

aberatio
aberatio