Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Livsrum, att kunna göra det man vill och längtar efter, istället för det som inrutats i ens liv. Hur får man tid för sej själv, i denna tidsspiral av \"måsten\"?


Min själ



Min själ kvider och lider
Den ropar som ur ett hål
Och sent om sider
Så undrar jag själv
Vad är mitt mål

Som i en fallgrop för djur
Som jag inte såg eller kände
Har ingen aning om hur
Men där i mitt elände
Där livet och allt som hände
Gjort mej en trasig figur

Som en vilse i pannkakan
Plågad av allt i min ring
Fjättrad av allt runtomkring
Jobb, räkningar och löften
Jag vill skjuta från höften
Men känner mest, ingenting

Morgon, middag kväll
Mitt eget lilla hell
Somna sova vakna
Alltid nåt man sakna
Tid för mej, och för min själ
Som jag behövt så innerligt väl

Ruta ett, frukost, ät
Var är min egen Storpotät
Som jag vill ge en smäll
Morgon middag och kväll
Jag skriker i protest
Detta är en pest

Min själ sej söker ut
Och på detta få ett slut
Och allt jag lägger ner
Det som sker, de sker
Protesten utan prut




Fri vers av LassO
Läst 236 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2007-11-22 10:34



Bookmark and Share


    Nattviol
själar kvider alltid när de
inte får komma till tals...

jag tänker inte försvara
herr Westerberg - har vuxit
upp med hans program...

har inte vi alla??

skönt rimmande text - med
innehåll som appellerar!
2007-11-25

  -Ulla Tilemo- VIP
Vilken stresskarusell! Det gäller att se upp innan den omtalade väggen är framme......
Man kan inte leva utan att få tid för sig själv. Nåväl, du skriver i alla fall. DÅ är du åtminstone i din egen värld!
2007-11-22
  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO