Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vår eviga maktlöshet

Borta är tiden
när vi låtsades vara
indianer och cowboys
i skogsbrynet vis Larssons

Vi var hjältar i vår värld
fågelfjädrar mot förtrycket
låtsashästar för jakten och flykten
makten över liv och död

gamla vänner-
minns att ingenting var svart
där vi sprang bland röda löv
under eftermiddagssolen

Här är tiden förvriden
jag vandrar i fjärran länder
leriga flip-flops och tät djungel
snåriga stigar och nya vänner

Drömmens berg bestigs
drömmar rullas ihop
våra lungor fylls av röken,
skrattet och fuktens dofter

Må vi aldrig förvridas
till imbecilla föraktare av kärleken!
skriker vi under vattenfallet
låt oss se meningarnas mening!

När vi ligger bland klykor i träden
och löses upp av den ändlösa
fascinationens ärlighet
och älskar vår eviga maktlöshet



Indonesien 2002




Fri vers av Charlotte Blombäck
Läst 341 gånger
Publicerad 2004-03-20 14:26



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Charlotte Blombäck
Charlotte Blombäck