Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Det finns fina tavlor, skapa din egen


Önskelandet (1.895 sek)

Det finns ett land, där det du gör blir förlåtet, där det du gjort har glömts bort.

Det är ett land där man bygger sitt eget hus, plockar sina egna kantareller.

Där de med fina bilar dricker vatten ur samma bäck som de fattiga,

och vattnet smakar ännu godare just därför.

Ett önskeland, eller hur? Ett sånt som alla egentligen vill bo i.

 

Honung som sipprar ut ur berget, slingrar sig ner för slätterna och sätter färg på landskapen.

Inga bittra ord eller slutna dörrar, inga nedtrampade fötter,

Vad är detta för land?

Ett land som finns, men som du aldrig kommer kunna åka till.

Ett land som finns, men inte finns.

Du kan inte sätta dina fötter där, endast i dina tankar vandra på dess gräsmattor, grilla i dess trädgårdar.

Detta land, är ett land av ord, det finns, men endast som en målning, en målning av mig.

Köp biljetter idag.

 




Fri vers av ooskar
Läst 522 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2007-11-23 14:21



Bookmark and Share


    En Liten Poet
Du är så bra på sånt här, vet du det?!
Den här är min favorit hittills faktiskt! Du är så bra!
*Läs gärna min senaste om du orkar/hinner*
2007-11-24
  > Nästa text
< Föregående

ooskar