Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Funderingar


om Gud

Jag vet inte hur jag har det med Gud
Han hon den det finns där...
eller ej,
inom oss
eller utanför
som kärlek
eller hat
eller båda...

Ibland så är det så självklart med min barndoms Gud
den snälla förlåtande
som ska ställa allt tillrätta
och uppfylla alla önskningar
svara på mina böner!!!!!!!!

Men andra gånger
tvivlar jag
på att det alls finns en gud
alla ondska
och all orättvisa
om det bara är hin håle,
vad sysslar då Gud med?

Kanske finns det många gudar
en för varje företeelse
en för krig och en för fred
en för sådd och en för skörd
en på hav och en på land
och hela rymden full...

Finns det ingen alls säger du?
Men jag mötte ju en häromdan,
jag såg hur lätt Guds finger förändrade en tillvaro,
ett liv
och alla nya liv
visst måste de ha del i gudomligheten
innan de slås av vår vanliga verklighet.

Det finns så mycket eljest
och udda
och sådant som bara finns på insidan
eller strålar emot oss i naturen under,
underställda naturlagar,
men vem skrev de lagarna?

Om Gud är gud
och vi är hans avbild
måtte ju Gud vara
kvinna för en del och man för andra eller?

Kantänka att det är tvärtom
och vi har skapat Gud till vår avbild
för att förstå honom...
Jag använder manliga ord
för att jag vant mig att höra om Gud just så.

Men trots allt funderande om Gud
så tror jag på en makt
en källa till mitt tänkande
och någon som jag rådbråkar
ställer till svars
eller tackar för allt ... som ej blev sagt...

Det finns så mycket förunderligt
jag tror på Gud som sagt,
den som jag ständigt talar med
när ingen annan ser...

Gud är ingen som vi bara kan söka i kyrkan
eller genom Jesus Mohammed eller
någon profet...
\"Jag är vägen, sanningen och livet\" sa Jesus en gång.
JAG ÄR!

Ibland så kärvar livet till sig
ibland så är det svårt
då finns där nog för många någon
som samlar på vår gråt.




Övriga genrer av solomi
Läst 267 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-11-27 20:12



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

solomi
solomi