Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Pluggar till uska, läser just nu om demens.


Demens

Demens, dement, de men
och kvinnor
som sakta glömmer
livet tömmer
deras sinnen

ingen återvändo
bara stanna upp
hålla en hand
leda sakta
förbi blindskären

låtsas som nåt annat
när det ryker
skrik och väsen
vandrar kring

sitter och plockar
drar av sig tröjan
sedan blöjan
följ med mig

var är mamma
pappa då
syster bror
vart tog ni vägen

kan inte sova
jag undrar ju vart
eller vad undrar jag
eller vad är det där
var är jag




Fri vers av solomi
Läst 341 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2011-11-13 16:14



Bookmark and Share


  SvartPoesi
Jag pluggar med till undersköterska, det är hemskt att se. Hemskt för de som drabbas.

Det känns nästan som om någon stjäl deras minnen ett efter ett, för att förbereda dem på att upphöva existera. Hemskt.
2011-11-13

    Birgersdotter VIP
smärtsamt för de som drabbas
2011-11-13
  > Nästa text
< Föregående

solomi
solomi