Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Okunnighet kan vara farlig


Okunnighet





Den okunnige vet ibland inte

om sin okunnighet


I sin inbillade kunnighet

kan den okunnige

tänka fel och

bli farlig för sig själv

och för andra


Den mer kunnige kan ibland

inse sin okunnighet,

men långtifrån alltid


Den illa underbyggda

bedömningen och

den förhastade handlingen

kan ibland undvikas

genom kunskap


Dock komplicerat,

ibland kan kunskap

vara felaktig

Felen kan ibland

misstänkas eller hittas,

ibland märks de inte


Osäkerheten

får vi leva med


Kunskapen som

ett fast hälleberg

är en illusion






Fri vers av boen
Läst 230 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-11-27 23:04



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

boen
boen