Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Dröm om frihet, Nr 2

I huset ute på landet är det lågt i tak
Fönsterna är ordentligt tätade
Och det är sparsamt med belysning
Vintern faller utanför
Stjärnor gnistrar i snön

Golven är färdigskurade
Vävarna hänger upp på väggarna
Det är mockat ute i lagården
Mina fjällkor lyckligt idisslande
Surdegen är satt

Jag sitter i min gungstol
Gungar av och an framför den öppna spisen
Petar sporadiskt med eldgaffeln i elden
Packar min pipa
Reflekterar över lugnet som infunnit sig

Jag sluter mina ögon
Får min katt i knäet
Handen arbetar hans tjocka päls
Tänker på hur skönt det är att leva
Känner hans mustiga doft av frihet




Fri vers av Jesper Kling
Läst 248 gånger
Publicerad 2007-11-28 21:03



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Jesper Kling
Jesper Kling

Mina favoriter
Rannsakan