Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jul i vårt hus................

Julen här, denna varma sköna tid, där atmosfären tindrar . Maten som göder oss i vår lättja, skinka, korv, sill och bord. Presenter som ger oss en lycka, en kort, men dock en lycka. Glädje och nyfikenhet som stillas, med presentpapprets sträva krasande . Barnens gnistrande ögon, när tomten kallar deras namn, och paketen kan levereras. Detta arv vi lär våra barn, att lyckan oftast kommer i paket och kuvert. Denna lycka, denna lycka....

Vinden viner runt husknuten, sanden söker såsom kackerlackan genom varje springa in i huset. En vattenspann står halvfull vid husknuten, samlandes dammet som dansar sig förbi. Solen förbannar sig fullt ut, bränner sönder säden i fälten. Mike ligger i sin säng, svettandes ut sin feber genom näsa och mun. Hiven har tagit Mikes mor , pappan ligger skakande med blodig mun hostar ut sin unga lunga. Sista andetaget är knappt hörbart, men mike förstår, med tåren i ögat.

Det knackar på dörren, nämen, jultomten är här, med en julklappssäck, vilken fest. Barnen springer till mötes, något skrämda, men ändå jublande glada. Mamma, pappa, släkt o vänner applåderar varje paket som levereras till utsträckta händer. Dockor, bilar, kläder allt applåderas till upphöjda glas, sång och dans.

Mike hostar en sista gång, 4 år gammal, hiven stal mikes liv.




Övriga genrer av Mauri
Läst 573 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2007-11-30 22:29



Bookmark and Share


  lyckeli
Jag hittade en liten "Mike" en gång...fast han låg inte i ett hus, han låg i skuggan av en bar på en strand i Gambia.. Någon vi frågade sa att han var förkyld.. Min Mikes öde var din Mikes öde.. Och de är många...
2008-08-11

  Gunwale VIP
Stark text... !!!
2008-01-04

    smurfelinan
kanon bra...
ger en eftertanke...
2007-12-03

  luchia-chan
man börjar tänka.
2007-11-30
  > Nästa text
< Föregående

Mauri
Mauri