Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Handledning i alkoholbeteende för socialgrupp 1 - 3


Dryckesvisa-året-om

I Sverige dricker de blandade
samhällsklasserna olika drycker
vid olika högtider och på olika sätt

Underklassen dricker brännvin & öl, rakt av
och ur flaskan

Medelklassen dricker vin och öl ur glas

Överklassen dricker fast ur olika glas
De avslutar midsommarbuffén
med kaffe, konjak och cigarr

Måttligheten skall stå på bordet
fast i överdåd...

Lagom är ju bäst
Det vet varje svensk

Och så denna jakt på lycka
Ständigt med hjälp av kung alkohol

Vid Midsommar, Valborg, Allhelgona, Lucia,
Påsk eller Jul

Stämningarna är olika
antingen \"I denna ljuva sommartid\"
eller \"Oh Helga natt\" eller \"Små grodorna\"

Lyckan skall bo i ditt hjärta lär vi oss från det vi är små
men den finns egentligen i din hjärna

\"Vill du se en stjärna\" ?

Det får du !

För dricker du dubbelt så mycket
blir du dubbelt så lycklig !

Skål !




Fri vers av svante helmers
Läst 378 gånger
Publicerad 2007-12-03 14:19



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Hahaaa... Mmm...
2009-11-25

    *Zenobia*
och inte ens detta drickande (och festande) vid speciella högtider är speciellt eller typiskt svenskt....

men myterna om Sverige och svenskarna är seglivade...likt Särimner som åts och slaktades om och om igen, och igen...

och drickandet av alkohol har väl i grund och botten inte så mycket med olika socialgrupper att göra...alkohol drickes snarare av andra anledningar...

även om din text delvis speglar sanningen till viss del...
2007-12-03
  > Nästa text
< Föregående

svante helmers
svante helmers

Mina favoriter
Pappa Einar Heckscher