Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Så såg världen ut med mig vid rodret.....


MIN VÄRLD

Om jag fick makten
över världen
blev envåldshärskare
i denna världen
skulle jag allra först
avskaffa all törst
vatten åt alla
gratis , förståss
mat och fralla
fritt gunås
Alla vapen till skroten
Alla länder fyller kvoten
all invandring blir onödig
för gränserna är borta
ja, jag är så blödig
kommer aldrig dock till korta
Jorden ett enda rike är
varje barn har man kärt
alla de går i bra skola
med bra mat till lunch
fri lasagne och fårfiola
gott om tid behövs ej brunch

Alla allting disponerar
ingen äger något mera
företagen sköts gemensamt
ingen har det längre ensamt
Vinsten delas utav alla
ej längre kampropen skalla
behövs ju inte mera
inga bomber kan krevera
Kärlek, glädje och fred
högst upp på agendan
Ingen blir vred
det fixar lagandan

Miljön blir sagolik
Luften av syre rik
bilarna går på el och metan
alla kan andas i sta´n
träden växer upp till himlen
inga tjuvar i folkvimlet
för vem stjäl av alla
KÄRLEK OCH FRED vi alla skalda
Ja, så blev det om Henricson styrde
kärleksropen i luften yrde..............





Fri vers av Mats Henricson
Läst 678 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2007-12-03 14:41



Bookmark and Share


  To
Vad underbart skrivet! Som den person du verkar vara så tror jag att jag inte hade bekymmrat mig om de Henricson hade förmågan att vägleda och fatta viktiga beslut här i hela världen.
2007-12-07

  hero40
Underbart fin dikt och
så välskriven som gillas
till både form som innehåll!
Applåder och bokmärke!
2007-12-03

  Last Word Spoken
Du har min röst också!!! :))
2007-12-03

  charlotte hedendahl
Det är rätta takter ,Mats! Jag röstar på din värld,den låter bra!
2007-12-03

  Ewa-Britt Nilson VIP
MS:s värld är,
tydligen den
bästa här, jag
bara undrar,
när, det dit bär?
2007-12-03

  Bjarne Nordbö
Måste vi ha bilar överhuvudtaget i din värld.
2007-12-03

  Lyckohäxan Enediel
Det låter som att din värld skulle vara en väldigt harmonisk och kärleksfull värld!
Gillar att du dessutom rimmade fram allt...:)
*tummen upp*
2007-12-03
  > Nästa text
< Föregående

Mats Henricson
Mats Henricson

Mina favoriter
Längtar BORT...
älska