Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ondskan försöker fånga dig i sitt grepp




Mina tankar känns långt borta nu

jag kan inte fånga en enda

inte en enda av dem för att få

känslan tillbaka av vad som rör sig

inom mig av smärtan som bor där

långt innanför murar av skydd



Mitt hjärta värker av sorgen

minnet värker av saknaden av den

omedelbara fantastiska självklara

glädjen som är grunden

som bara är förunnat blodsband

dina steg är långt borta nu

dina ögon har förmörkats förblindats



Dina steg för dig långt härifrån mitt barn

ondskan försöker fånga dig i sitt grepp

lockar och lismar vet dina svaga punkter

du hör inte längre på din inre röst

du irrar runt trampar snett och skadar

både dig och andra i ditt sökande



Mina ögon har tårats så många gånger

de vänjer sig aldrig vid smärtan

som obönhörligen gång efter annan

tillskansas en moders hjärta

ett hjärta varunder du burits älskats

fötts till denna jord






Fri vers av sunnanvind
Läst 378 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2007-12-05 08:24



Bookmark and Share


    snöö
En dikt som berör djupt. Vilken kärlek kan vara starkare än den till de egna barnen, och vilken oro kan vara svårare än den över barnen. Skrivet med en fin äkta känsla.
2007-12-07

  Leif Furstedt
En fin text...
2007-12-06

  issac.a.m
starkt och berörande...
2007-12-06

    jooline
mycket fin
2007-12-05

    JJ VIP
En verkligt berörande dikt! Föräldrarrollen kan vara tung att bära ibland... Men ingen som läser denna dikten kan tvivla på den moderliga kärleken! Mvh. JJ.
2007-12-05

  prinscess VIP
mycket starkt berörande
2007-12-05

  Rosen VIP
Stark! berör djupt.. föräldrer eller inte..
2007-12-05

  Thommy
Den berörde mig verkligen.
2007-12-05

  Lejonhjärtas poesi
Mycket gripande om vanmakten, känslan och omsorgen. Sorgesamt vacker och må det vända till det bättre.
2007-12-05

    Lindizz
Ord som berör mycket fint skrivet.
2007-12-05

    Maria Malm
Den här texten går verkligen rakt in. Man är tvungen att se andra göra misstag i sitt sökande, för att senare lära sig av dessa misstag. Å, hur ont det kan göra..
2007-12-05

  Ronny Berk
en så berörande text; om den outsägliga sorgen och saknaden...
2007-12-05

  charlotte hedendahl
Fin text som berör!
2007-12-05

    © Birgitta Wäppling VIP
Vackert beskrivet om en mammas konstaterande.
Vi lär genom våra misstag när vi är yngre.
(Funderade över hur våra föräldrar upplevde oss i motsvarande ålder...)
2007-12-05

  Lena K Nilsson VIP
Berörande och vackert skrivet!
2007-12-05
  > Nästa text
< Föregående

sunnanvind