Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kan någon egentligen äga något? jag bara undrar...




Min

Vet de inte

att jag äger allt
men ändå inget

jag
såväl som du

världen är
helt och hållet
vår

men bara
till låns

att bruka och hedra
inte våldföra sig på
skövla

vet de inte
att jag äger världen
de som förbrukar henne

har de frågat mig
om lov?

 

07.12.13




Fri vers av Lena Renman
Läst 393 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2007-12-13 10:19



Bookmark and Share


  Vind
Bara till låns - en av shamanismens hörnstenar. Fin devis som jag gärna delar.
2007-12-22

    Sony
Mycket vishet i dom orden!
2007-12-18

  Ronny Berk
en filosofisk poesi med högt eftertänkansvärde... speciellt intressant för mej som intressent vad gäller biologisk mångfald...
2007-12-15

  Eline.P
Så sant och så bra du skriver! Alla eller ingen äger världen, visst är det så. Alla har bara inte förstått det än. Hoppas tid fortfarande finns att förstå detta faktum.
2007-12-14

  aftermath
kloka rader
som borde vara självklara
2007-12-13

    Maria Malm
Egentligen äger man ingenting, bara lånar allt en tid. Vi bör vårda det lånta efter bästa förmåga..fast det gör vi ju inte..
2007-12-13

  Maria Zena Viklund
vi glömde visst det vi har en del att lära oss av Indianerna!
2007-12-13
  > Nästa text
< Föregående

Lena Renman
Lena Renman