Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Förmodligen tidigare vid Lucia, därav ljusfest, numera vid vinstersolståndet, ca 21-22/12.




Den mörkaste natt

Den mörkaste natten
närmar sig
ruvar runt hjärta och själ

längtan
att ta sig igenom
titta om ljuset
finns där

där på den andra sidan
om årstider
hjärteblod år

där på den lenare sidan
om förluster svårmod
grånat hår

den mörkaste natten angår
förbleknar som våra hinder
genom känslornas vinter
mot ljus efterlängtad vår

07.12.12




 




Fri vers av Lena Renman
Läst 369 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2007-12-12 12:43



Bookmark and Share


  katt.inc
Snart, snart kommer ljuset. Tack för denna fina dikt.
2007-12-12

    Maria Malm
En längtan efter ljusets återkomst.
2007-12-12

    ej medlem längre
Sköna rader om den längtade våren, ljuset och värmen...
2007-12-12

    Nattviol
ja, längtan att ha
tagit sig igenom
är alltid stark
ju närmare man
kommer...
detta mörker...

midvinterdikt
av lenaste sort
; )
2007-12-12

  Maria Zena Viklund
\"den mörkaste natten angår
förbleknar som våra hinder
genom känslornas vinter
mot ljus efterlängtad vår\"

fantastiska rader!
2007-12-12
  > Nästa text
< Föregående

Lena Renman
Lena Renman