Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ett brev innehållande ett fotografi.....


Ett upphittat anonymt brev i parken

Här får du mina händer som ett minne av att jag funnits

Min kropp är sedan länge nedbruten av spritens gift

Mina ben och fötter bär mig alltför sällan

Mitt ansikte är ingen fager syn märkt av mitt beroende

Men du får denna bild av mina händer

 ett tecken på att jag är en människa av kött och blod

Som ett minne av den jag en gång var

Mina händer som i barndomens dagar älskade att

hålla i en boll och som gillade att bygga sandslott

Mina händer som tidigt började arbeta hårt

för att få maten på bordet att räcka till

Mina händer som lagat till den godaste festmåltid

Mina händer som en gång smekt vackra kvinnokroppar

Mina händer som nu länge levt ensamma

enbart för en uppgift

att hålla det gift som jag är så fäst vid

Jag önskar att jag hade fått hålla min hand

av ett kärt barnbarn istället

Men jag har inga barnbarn för det barn jag

en gång hade är sedan länge borta

Jag ger dig denna bild för att du ska förstå att

du är inte ensam i världen

Kanske mest för att jag ska slippa gå ur denna

världen ensam och övergiven

Nu har du min gåva, det enda som är helt

på min annars sargade kropp

Se det som ett tecken på att du ska vara

rädd om dig och vårda det som både kan ge och ta

dina händer




Övriga genrer av Betlehemsstjärnan VIP
Läst 360 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2007-12-13 08:45



Bookmark and Share


  ~~*MariamAurore*~~
berörande
vackert
och starkt
2007-12-15

  katiana
Fint att det hamnade just här,
/Katiana
2007-12-15

    Elina Möller
oj. som den berör. helt makalöst.
2007-12-14

  Maria Zena Viklund
strålande vackert, applåder!
2007-12-14

    JJ VIP
Texten berör mig verkligen, ensamheten, insikten, hopplösheten, sanningen, känslan av att allt är försent... En rå ärlighet darrande händer... En verkligt stark text! Slår ihop mina händer till en applåd! Mvh. JJ.
2007-12-13

  Lyckohäxan Enediel
Jättefint...väldigt klokt och sorgligt på samma gång.
2007-12-13

  Ewa-Britt Nilson VIP
En text, som tar
hur livet, med
en far...
2007-12-13

    Maria Malm
Det här var en berörande text..så otroligt fin..
2007-12-13
  > Nästa text
< Föregående

Betlehemsstjärnan
Betlehemsstjärnan VIP