Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Greynest Castle by the Sea II

Slottsherren på Greynest Castle
sitter och tittar ut
på de gråa statarlängorna
i förorten där han bor

Här händer ingenting
folk de kommer och de går
lika gråa är de
som husen där de bor

Och fönstret borde tvättas
köksbordet hade mått bra av
en röjning någon gång
men inte denna dag

för just idag sitter slottsherren
vid sitt köksfönster
och grunnar och funderar
hur han har hamnat här

Slottet det består av
ett rum och litet kök
och är den trygga borg
som han har till sitt försvar

Mot världens gråhet
använder han sin fantasi
av det enda rummet
får det bli ett palats

och livet utanför
syns ej längre alls
om han vänder blicken
inåt drömmarna han har

Så är det och förblir
när man slottsherren är
över lägenheten Greynest Castle
i förorten by the Sea




Fri vers av Dionysius
Läst 440 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-12-13 10:01



Bookmark and Share


    Förortsdikter AB
Det är vackert.
2008-01-22
  > Nästa text
< Föregående

Dionysius
Dionysius