Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
svep svep svep din fyllekaja.


100% ren vodka.

jag brukar aldrig försöka att minnas saker
det gör nästan för ont
men ibland måste jag minnas

det är som när man måste göra det förbjudna
bara för att känna hur det känns


sen när man gjort det en gång
så gör man det igen
för det är något man egentligen saknar
något man haft och sedan tappat bort

det är som smaka ett glas vin
och sedan ta ett till
inte sluta förrän man spytt
gråtit och slagits
helst ljugit också

inte ens då är man nöjd
då ska man spä ut allt med lite till
ångest sväljs bäst ner med en flaska sprit
lögnerna blir mycket mindre då
och gränserna ganska suddiga
man ser inte heller lika bra
du blir snyggare för varje glas
det har man ju hört

det blir inte bättre än såhär
hur mycket du än anstränger dig





Fri vers av Lina Hellstrand
Läst 384 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2007-12-13 22:02



Bookmark and Share


  Jean-Michel Orblin
Tyvärr hjälper det bara för stunden.
100% vodka finns det?
det säg dunsta direkt?
Bra dikt annars
2011-11-20

  sjörövar_fabbe
Du är ju,

Bäst typ-
2008-05-27

  BaraSaraaa
ååh den handlade verkligen om sanningen. en underbar dikt!! :D
2007-12-16

  albertina
berörande. det är många känslor. kram
2007-12-14

    Maria Malm
Ibland har man behov av att göra det förbjudna, endast för att få uppleva den känslan.
2007-12-14
  > Nästa text
< Föregående

Lina Hellstrand
Lina Hellstrand