Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ett sommarminne


...en brygga..

En brygga vid ett båthus.
På bryggan står en stadig bänk i trä.

Den står en bit ut så att man sitter med vatten runt sig.

Det är sommar och kväll.
En mindre flock svanar svävar förbi i den varma luften.
Solen har inte riktigt gått ner än, den svävar kvar lite över kanten.

Jag sitter där och läser en bok.
Och dricker lite nybryggt kaffe.

Jag ser ut över vattnet, det är vindstilla,
inte en krusning på vattenspegeln.
Allt är lugnt och stilla.

Jag känner en hand på min axel. Hon hukar sig ner, ser på mig och ler.

Hon sätter sig bredvid mig på bänken. Det är fint nu, säger hon.
Mm, säger jag och dricker lite kaffe....

Nu vill jag bada, säger hon. - kom så badar vi.




Fri vers av micke marin
Läst 319 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-12-16 16:01



Bookmark and Share


  Bjarne Nordbö
Känner varje ton i denna text. Sitter själv på bryggan nu. Se svanpar sväva förbi på Bråviksvattnet.

Gillar sådana här beskrivningar av stund.
2008-07-03

  korpfjäder
Den sommaren är en längtan
du fångar ofta den där längtan i dina - på ytan - enkla texter.
Man anar ett avgrundsdjup.
2008-01-21

    Nattviol
så länge sedan
denna sommar vi
alla upplevt
eller önskar..

ljuvligt sommarminne!

det är - fint!
2007-12-16
  > Nästa text
< Föregående

micke marin
micke marin