Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Möte med Gud


Här går jag
som rusig av rosendoft
fast inga blommor finns
jag skälver
i en gudomlig gryning
ljuvliga löften
viskas i mitt öra.

Orden kan inte berätta
vad som hänt med mig

Kanske
är allt som förut
ändå
är allt som förbytt

Världen omkring
strömmar av smuts
men sänkt i Din skönhet
blir heligheten
mycket nära
Du andas -här - nära mig....






Fri vers av Michaela Dutius
Läst 401 gånger och applåderad av 17 personer
Publicerad 2007-12-17 06:30



Bookmark and Share


  "Silver" VIP
Du förmedlar känslan väldigt väl.

Speciellt i raderna

\"som rusig av rosendoft
fast inga blommor finns\"

\"Världen omkring
strömmar av smuts
men sänkt i Din skönhet
blir heligheten
mycket nära\"

Allt det där man inte kan se eller förklara och så ändå denna ordlösa, varma, andliga känsla.
2007-12-23

  Jack E. Gladh VIP
En obeskrivlig känlsa du förmedlar
på ett skönt sätt, även fast jag inte
tror på överskriften. Dikten bär sig själv.
2007-12-17

  Larz Gustafsson VIP
Absolut magnifikt.
Jag har själv gjort denna upplevelse med Jesus Kristus.
2007-12-17

  ögonblick
så vackert...
gud välsigna dig
2007-12-17

  Yvonne
Fin dikt. Så skriver bara någon som har förmågan att se skönheten i tillvaron och njuta av den. Applåd!
2007-12-17

  aol
gillas kärlek närhet helighet applåd så klart
2007-12-17

  katiana
\"Världen omkring
strömmar av smuts\"
och ändå mötet, ändå heligheten, närheten.
Bra!
2007-12-17

  Fredrik Stillesjö
Hej Michaela!

Fyller hjärtat med värme och trygghet när jag läser... Hälsar vännen Fredrik
2007-12-17

    Erika H
Närheten som berusar. Kärleken som svävar bredvid.

Det är vackert.

Oavsett om man tror på Gud eller ej så kan man verkligen känna kärlekens budskap i din text. Och det är kärleken och närheten som du förmedlar, den vi blir hela av och gör oss levande.

Vackert värmande.
2007-12-17
  > Nästa text
< Föregående

Michaela Dutius
Michaela Dutius