Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Pussel

 

 

lägger pussel i vintermörkret
det är så vackert när bilderna växer fram
sakta
och det känns så befriande varje gång
en pusselbit passar med en annan

men mina pussel ligger inte i rätt lådor
utan utspridda på golvet i en enda röra
sakta
vänder jag på bitarna för att se
vilka bitar som hör till vilket pussel

snart vänder vintermörkret till vårljus
då har jag lagt mina pussel tillrätta
sakta
har jag sorterat alla bitar
och slängt bort dem jag inte behöver




Fri vers av Jojo
Läst 240 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-12-17 13:33



Bookmark and Share


  Mattias Josephson
så vackert! precis den här inställningen skulle jag vilja ha. jag tror att vi (jag) mest hela istället \"splittras\" av röran i livet till fler och fler pusselbitar - som vi istället för att försöka bli vän med och få ordning på i lugn och ro sopar ihop i stora högar och slänger i gamla skokartonger som vi skjuter längst in under sängen...
2008-02-04

    ej medlem längre
Vackert. Känns lugnt, eftertänksamt och bra. Gillar \"vänder jag på bitarna för att se vilka bitar som hör till vilket pussel\" av någon anledning. Känns så rätt
2008-02-03

  Rosmarin
livets pussel tänker jag på

fin form med \"sakta\" upprepat som enda ord i mitten av varje strof
2007-12-17
  > Nästa text
< Föregående

Jojo
Jojo