Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

jag kände att en ådra fylldes, hur den åkte upp över min kropp och exploderade i mitt huvud. blodet rann ur ögonen och huden blev grå




grått parkettgolv

om det inte exploderade
blod inuti mitt huvud
och skarpa ljus och skrän
fick mig att krypa ihop

skulle själen på golvet varit frisk




Fri vers av Issand.
Läst 478 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2007-12-17 16:25



Bookmark and Share


  Burn
för det första är ingressen så bra att den hade kunnat varit en dikt i sig. sen är det en förjävla bra dikt du har fått hop! jag gillar verkligen kombinationen av blod inuti huvudet och skarpa ljus och skrän, det ger en bild av något som fullständigt sänker en, både utifrån och inuti, eller att exposionen i huvudet orsakar ljusen och skränen. hsh så är det en mycket effektiv bild, som följs upp av den magnifika sista raden. det är nästan som man kan se själen/sig själv uttömd på golvet efter attacken i huvudet. och just att du har fått ihop två motsatta delar, inuti och utanför, genererar en stark tudelningskänsla av jaget, nästan handgripligt. jag upplever en spegeleffekt iom sista raden, som så vackert kompeletterar texten ovanför.

mycket, mycket bra.
2009-01-18

  Junibarn
Men oj. Jag hade inga förväntningar när jag läste den här texten men om jag hade haft det skulle de absolut bli uppfyllda. Så oerhört bra är den, man kan läsa den, nej, man MÅSTE läsa den flera gånger för att fatta den och det är skitbra. Bara för att du imponerar så stort i den här texten måste jag läsa vidare av dig.
2008-06-29

  Inkarasilas
Älskar surrbon av vånda, Ingressen häller tillståndet, way way cool!
2007-12-19

  Annette Andersson
Denna text griper tag i mig... den både skrämnmer och lockar med sina surrealistiska bilder... *applåd*
2007-12-19
  > Nästa text
< Föregående

Issand.