Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Julkort nr 9 ger jag till ALLA MEDMÄNNISKOR, BÅDE KRETI OCH PLETI


God Jul, Kära Världskamrat !

God Jul, kära världskamrat
både rik och fattig
flitig och lat
Du i Kina och Mozambique
eller USA och Kazakstan

God Jul, kära världskamrat
hur mår Du i Eufrat
eller Du i Afganistan
bombar dom precis hela da´n ?

Eller Du i Bombay
svälter Du
eller är allt okej?
kanske har Du nu
ordnat för dej ?

Och Du, Bob i Harlem,New York
Har dom skjutit nå´n idag ?
Rånat någon Drug Store
Är de någe drag ?

Och hur mår Du, lilla Lisa
på Gökstensskolan
Har nå´n mobbat dej ida´?
eller är allt bra ?

God Jul, kära världskamrat
tänk om alla hade mat
och medicin och fred
tänk om varje mecenat
gav sådana besked.......................





Fri vers av Mats Henricson
Läst 425 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2007-12-18 09:43



Bookmark and Share


  Ewa-Britt Nilson VIP
Om det vore så väl
att varje själ, hade
det fint och bra
då skulle även
ja´ känna mig gla´
2008-01-07

  glittervakuum
ett inslaget paket med ett välfungerande och välformelerat budskap som snöre
god jul
2007-12-20

    ej medlem längre
*God Jul*
2007-12-20

  Lena Krantz VIP
Här är det bara att instämma, klappat och klart kan man säga!
;o)
2007-12-20

  Kakaan
God Jul!
väldigt fin och tänkvärd julhälsning.
God jul, än en gång
2007-12-20

  Björn Karlsson
Tack
2007-12-20

  Betlehemsstjärnan VIP
Jag tycker att det här var ett otroligt fint julkort, om medmänsklighet, varma omtänksamma tankar.
Fina och uppmuntrande rader. /B
2007-12-18

  Larz Gustafsson VIP
Som jag ser det är julen en vämjelig och motbjudande tradition som har sin upprinnelse i hednisk avgudadyrkan.
2007-12-18
  > Nästa text
< Föregående

Mats Henricson
Mats Henricson

Mina favoriter
Längtar BORT...
älska