Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

själens sista dans.



jag vill slingra mig ur
dina ords förtrollande skönhet.
ur sagan
du fängslar mig med.
jag vill visa dig sanningen mellan lögnerna
och samtidigt se den själv.

jag vill sluta drömma.

ty jag intalade mig själv
att du skulle återuppstå från de döda
om jag drömde om dig
tillräckligt.
om jag drömde om dig
innerligt.
all den kärlek jag ger dig i mina tankar
all den omsorg
all den lycka
den känner du inte till
du ser den inte.
men ibland tror jag att den syns
att du ser den i mina ögon.
och mörkret i mina ögon är inte dess riktiga färg
mörkret i mina ögon är svarta hål
djupa
oändliga.
två svarta gap som vill svälja sin egen spegelbild.

jag vakade över min nakenhet
min kropp var förbjuden
och inte skulle jag öppna dess portar och bjuda dig in
men det gör jag nu
för vad skall jag med mina rikedomar till
om inte du ser något värde i dem.

en själ som inte har ett rum att dansa i
är en förlamad själ
och du erbjöd mig inga rum
älskling
inga villor
inga slott.

du erbjöd mig en hel värld
att röra mig i

området mellan dina armar
stillheten mellan dina andetag
vindarna i ditt hår
stigarna i dina händer
tryggheten mellan dina fingrar
livet runt din midja
och en evig vilan i ditt hjärta.

och mardrömmarna förföljer mig
de viskar
med glädje
att jag gått miste om allt.
jag flyr
men de är kvar.
de hänger över mina axlar
de tynger mig ner
och benen bär mig inte längre
knäna viker sig
och jag faller vid dina fötter.
ty kärleken
har mig besegrat.

och jag sa en gång

berör mig du helvetets seraf
så att du ännu en gång
innan
min död
kan döda mig

men jag lät mig inte beröras
ty
jag visste inte då
att det var din frånvaro
som plågade mig.

och jag säger det nu
och aldrig mer

låt mig beröra dig du själens sista dans
så att jag ännu en gång
innan
min död
kan älska dig.




Fri vers av AneLa
Läst 673 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2008-01-02 01:01



Bookmark and Share


    Replica
Underbart, förtrollande skrivet.
2008-01-17

    höstblomma
..mycket bra hela dikten, gillade speciellt raden:

\"och mörkret i mina ögon är inte dess riktiga färg\"
2008-01-17

  tingeling
området mellan dina armar
stillheten mellan dina andetag
vindarna i ditt hår
stigarna i dina händer
tryggheten mellan dina fingrar
livet runt din midja
och en evig vilan i ditt hjärta.

Du berör mig på djupet. Når mig verkligen. Bland de bästa jag läst. tack.
2008-01-15
  > Nästa text
< Föregående

AneLa
AneLa