Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Månskära

 

Ack måne i himlafrosten gjuten

du skära i vintermörkret sluten

din gyllene vinge sargad bruten

nu välver vid evighetens rand

 

din lyster din sällsamma corona

vid hjärtan du önskade att skona

vid själar du önskade försona

och föra mot fjärran gryningsland

 

ditt vemod din smärta skall jag lida

de strider du ärnar skall jag strida

förvägen i Jordenatten skrida

din bana mot fjärran Samarkand

 

Bs-07

 

 

 

 




Fri vers av Bodil Sandberg
Läst 457 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2007-12-19 15:14



Bookmark and Share


  Markattan
Finstämd och vacker poesi att njuta utav.
2007-12-26

  Thommy
Vackert skrivet, jag gillade sättet du byggde upp dikten på.
2007-12-24

  issac.a.m
så vackert..
2007-12-24

  KristinaE
.. njuter av ordens bildklara glans!
2007-12-20

    BetweenTheLines
Riktigt bra!Klassiskt högtidligt vackervemod.thigt och snyggt rytmiserad rimuppställning,ståtliga fraser-Kanon!
2007-12-20

    Erika H
Det är det här med månen... jag har förstått att du har ett speciellt band till just denna himlakropp. Och det bandet må ingen bryta. För du berättar dens historia med mjukhetens känsla. Förförande vacker text.
2007-12-20

  Erik L
Finfint skrivet och jag gillar den speciella rimflätningen i denna dikt.
2007-12-19

  rebecca d
vilken finf orm..rim i tre strofer och den fjärde rimmer med fjärde i alla stroferna..är det ngn speciell form? vackert hur som helst!
2007-12-19

  Patrick K
väldigt vacker..
sparar så att jag kan läsa fler gånger :)
2007-12-19

  aol
i himla frosten gjuten så säreget vackert din fina poesi
går rakt in i mitt hjärta där den dröjer sig kvar så fint bodil
bokmärkes applåd så klart
2007-12-19

    Maria Malm
Vackert poetat, glad när såna ord som ärnar dyker upp.
2007-12-19

  Lena Krantz VIP
Jättesnyggt poetat och rimmat, och så fick jag ett nytt ålderdomligt ord att skoja med, (ärna tänkte jag på och fick slå upp)
;o)
2007-12-19

  Daniel_78 VIP
det känns som Dan Andersson
lite :)
Samarkand mm gillar jag,
rimflätningen är också en krydda
på julbordet. skönt. bra betyg
2007-12-19
  > Nästa text
< Föregående

Bodil Sandberg