Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Så länge solen lyser



huller om buller
hyllar skuggorna muller
men mörkare märken markeras i minnet
när ovädret närmar sig
med stormsteg

det rullande mullrandet minskar
vi viskar sanningar som ingen hör
dom tror oss bara när vi skriker
lögner

vi borde skriva ord att sprida
men vad är viktigt nog?

och hur ska vi kunna säga sanningen
med lögner?

himlen klarnar solen varnar
för stundande undergången
men varför lita den här gången
när allt jag hittils hört
har visats vara osant?

så länge det går att hitta
minsta lucka, minsta kryphål
minsta lilla anledning att kanske
möjligtvis kunna ifrågasätta
sanningen


kommer vi aldrig rädda världen




Fri vers av pladask
Läst 332 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-12-20 02:21



Bookmark and Share


  hyena
mmmh inledningen! ordlekar som inte irriterar eller känns konstlade, istället mjuk och smakrik, lockande...
sedan själva innehållet, starkt och aktuellt, det blir svårt att möta det uppenbara och skrämmande i dikten. man känner vilken människa man vill vara för världen, men ser också den man egentligen är, häftigt att du lyckas fånga det!
2007-12-26

  Michaela Dutius
Mycket väl skrivet om det hot som hänger över oss alla!
2007-12-20

    *Zenobia*
ska vi rädda världen först och människorna sedan?

eller låta världen rädda människan?


och om solen en dag ändå kommer att slockna...vad gör vi då...?
2007-12-20
  > Nästa text
< Föregående

pladask