Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
...


Decemberblick

Din blick är naken som ett träd i december.
Alla löv har fallit till marken då de tyngts av ord som dansat för självsäkert i vinden.
Orden har fastnat i din hud, kanske gror de just nu, blir lite större.
Din blick säger det.
Jag ångrar ingenting som jag har sagt, ingenting.
Ett hjärta spricker bakom en röd köksdörr, man kan höra det på tystnaden.
En fläck av öronvax finns kvar som minne från hans tjuvlyssnande på den dörren.
Du och jag skriker på varandra lite starkare
Än igår.
De efterliggande tystnaderna är avgrundsdjupa hål där ord som borde sagts
Drunknar
Det är vid såna här tillfällen jag vill fly på en himmelsblå cykel.



Tystanden är mer skadlig än orden
Som gör skotthål på vår hud
Tystnaden punkterar våra hjärtan.
En blå köksstol kastar du mot golvet, jag ser hur den spricker precis som jag känner
Hur jag spricker
Du faller handlöst i hans armar.
Dina tårar är tusen ord
Och jag hatar dina ord som hatar mig.
Jag flyr på en himmelsblå cykel
Jag cyklar alldeles, alldeles för fort
Jag som är så rädd för att falla
Jag får inte falla
Jag får inte falla
Jag får inte falla
Jag är för bräcklig för att falla
Jag är bräcklig som glas
Jag faller


Morgonen, en bris av urdruckna juiceglas och väl ingångna tofflor. Din blick är gråare än hösten. Och idag kastas man baklänges av kontrasten, då träden leker charader i rött och gult.
Han bläddrar tankspritt i tidningen, jag hatar hans totala ignorerande.
Jag hatar hur han trummar med sina håriga fötter mot det nyskubbade golvet, hur han försöker leva sig in i en roll som inte alls klär honom, hur han ignorerar sitt misslyckande.
Mina tankar trummar högt mot bordet.Och ändå är det ingen som reagerar.
Bokstäver snickrar ord, gräver fram en text på baksidan av ett skrynkligt reklamblad.
Resten av köket sover.
Till och med hans trummande fötter
Sover

Mitt rum är ostädat, fyllt av boktravar och skrynkliga tankar. Vissa har beblandat sig med dammet på fönsterbrädan, vissa har fastnat bakom tapeten. I ett stökigt rum missgynnas ordlösheten. Dock ligger jag utspridd på golvet.
Mina känslor är snart bara damm, låt mig komma till intet.




Övriga genrer av Siripiri
Läst 233 gånger
Publicerad 2007-12-21 20:45



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Siripiri
Siripiri