Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Hörde om cyklisten som kört av en högbro och fallit i vattnet. Hans liv stod inte att rädda. Tänk om det var du? Rädsla smärta sorg har flera bottnar med enkla ord.


Om det var du

1

Håller
din bild
mot hjärtat

om det var din cykel
som svävade i luften
lämnade land
föll i havet
sjönk

om det var du
som gått nu
för alltid
från denna plats

ensam alltid ensam
och lämnat mig
ensam alltid ensam
kvar här

om det var du
vad är då meningen
med något alls


2

Du kom men ändå inte
och gick utan att gå
obegripligt svår att förstå
steg inte in
genom öppen dörr
stängd förblev som förr


3

Var det du som
lämnde in
kastades ut
ramlade av
gick bort

Var det du
som kom och gick
inte blev kvar
inget gav
innan du gav dej av

Var det du
som gjorde mig
allt detta
som är intet

4

Slut är den
smärtan
du bar
ändad
avverkad
urvattnad och klar

hoppas du fått
dina svar

5

Du är borta nu
men efter dig
kom ett brev
på posten

 - Försenad Julklapp? sade brevbäraren
som ringde på

rester av mej
som varit kvar
hos dej

 

07.12.24




Fri vers av Lena Renman
Läst 334 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2007-12-27 11:35



Bookmark and Share


    © Birgitta Wäppling VIP
Fint skrivet.
Fastnade för variation 2:

\"Du kom men ändå inte
och gick utan att gå
obegripligt svår att förstå
steg inte in
genom öppen dörr
stängd förblev som förr\"

Gott nytt år!
2008-01-01

  katt.inc
Starkt och fängslande.
2007-12-28

  Maria Zena Viklund
fantastiskt skrivet lena!
2007-12-27

  Lena Renman
Vi tar ofta varann som så rysligt självklara. Så är det inte. Minns också när en väninnas man blev svårt sjuk, innan hon kunde gråta och stötta behövde hon vara arg först. Sorg visar sig inte alltid enligt schemat inte rädsla eller vrede heller.
2007-12-27

  Lilla My* VIP
Tragiskt, ryser...tänk om..vill inte veta...Tankar som dyker upp när jag läser om! Bra belyst ämne!
2007-12-27

  aftermath
oj vilket öde!
2007-12-27

  Lena Renman
Del 4 har kommit till, del fem är på G

lena
2007-12-27
  > Nästa text
< Föregående

Lena Renman
Lena Renman