Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Denna skrev jag samma dag som jag avlivade min älskade hund. Det var över ett år sen nu, men jag tänker på honom fortfarande. Han fick en cancertumör så det gick inte att göra något, men saknar honom så fortfarande.


Till minne

Dina tassar har hörts mot golvet
Jag har hängt upp ditt koppel på kroken
Du ligger där och vilar,ovetande
jag försöker inte visa mina tårar för dig

din päls glänser fortfarande
du viftar på svansen, är glad
precis som vanligt

vet att du lider min älskade vän
jag har bestämt mig för att göra din smärta kort
efter att dom har gett dig sprutan
så ser du ut som du sover

mina tårar väter ner lite av din päls
din bröstkorg rör sig inte mer
du har slutat andas nu

jag tar ett stilla adjö
lägger blomman över din orörliga kropp
går därifrån
vänder mig om och ser på dig en sista gång

mitt hjärta säger att jag har gjort rätt
ändå väller mina tårar fram
här och nu
saknar dig så min vän
tack för allt du gav mig
vårdar våra minnen i mitt hjärta




Övriga genrer av Tigerflickan
Läst 800 gånger
Publicerad 2005-05-18 14:36



Bookmark and Share


  swimsus@gmail.com
Så otroligt sorgligt och fint..Jag älskar att du skriver att du inte vill att din hund ska se dina tårar..så omtänksamt och kärleksfullt rakt igenom.Jag har själv upplevt detta ( inte med hund) men andra djur....inte lätt.inte lätt alls
2005-05-18

    ej medlem längre
Dikten personifierar sorgen efter en kär hundvän. Det känns, har också varit där några gånger, bra.
2005-05-18

  kath
det är så svårt att skiljas från en älskad vän...du skriver fint om det.
2005-05-18

  Staffan
Jag lider med dig, att skiljas från någon man älskar är kanske det svåraste som finns. Glöm aldrig bort att de stunder ni hade är eviga... :-/
2005-05-18
  > Nästa text
< Föregående

Tigerflickan