Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
nytt och galet från min hjärna..


Jag har byggt en kropp av kuddar och nallar och döpt honom till Ensam

Varför har ja en säng från Ikea som är enochfyrtio bred
Det hade räckt med nittio
Centimeter
Det hade räckt för mig,
jag sover ändå som om
jag låg i en kista,
blek med armarna längs sidorna
Mina vänner blir lite rädda ibland
tar fram en spegel och kollar så ja andas
och ja, varje natt andas jag
ensam
Andas med glädje

Jag är för stor för nallebjörnar
jag fyller min säng med kuddar,
istället
men deras mjukhet känns skrattretande
de luktar endast
damm
vad är det mot
den levande andandes älskandes människa,
som skulle kunna sova där istället

Jag skulle kunna sova med lampan tänd
Om någon sov här bredvid,
fastän jag egentligen
Vill ha det ebenholssvart
i mitt rum
så svart att man inte kan se händerna
om man hade hållit dem framför sig
Men de gör man ändå inte,
när man sover ensam
sover man inlindad i sitt täcke
När man väl sover
ingen kan ju säga till en
när de är dags att krypa ner,
när rummet blivit så kallt
att man behöver kroppsvärme

Jag sover i mitt land av kuddar
Snälla Ensam, ta bort lagren
av ensamhet




Fri vers av Queen_of_Rain
Läst 470 gånger
Publicerad 2005-05-18 21:12



Bookmark and Share


  nicklas ekström
sover likadant ... nästan iallafall ...
2005-08-05

    annis
Underbar!
2005-05-18

  Dan Linder
Omgiven av trygghet, men den skrämmer...ändå ensam...otäck och härligt suggestiv. Tycker om effekten med en svävande fantasivärld kombinerad med vardagskänsla som Ikeasängar. Du kan det här du!
2005-05-18

  swimsus@gmail.com
shit..detta var en resa som hette duga och stavades till ensamhet med inslag av vardag och såna där tankar man har men aldrig liksom dokumenterar dom. Det har du lyckats med alldeles förträffligt!
2005-05-18

  stannar kvar
Bra text om ensamhet och längtan, men jag stör mig ganska mycket på talspråket, tyvär.
2005-05-18
  > Nästa text
< Föregående

Queen_of_Rain
Queen_of_Rain