Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det sista brevet

 

Lova att lämna mina dagböcker till Minnesbanken

för inga barn har blivit gjorda

inga arvingar är intresserade

men kanske en forskare någon gång vill veta

vad en kvinna i min ålder höll på med

 

Allt det skrivna

allt som skrivits om det skrivna

reflektionerna kring alla reflektioner

och all back up som gjorts

för vilken nytta då?

Hjälp mig - se till att åtminstone någon läser

nån gång

 

Låt väggarna tala

här har jag ju bott i nästan hela mitt liv

här har mycket sagts

 

Lyssna!

 

snälla lyssna en stund

kanske hörs skvaller

ljuv musik

eller ångestskrin

 

Och till mannen jag aldrig mötte

men som jag tänkte på varje dag

hälsa honom att jag hade varit den bästa

säg till honom att han missade nåt

att han gjorde fel som aldrig besvarade mina ögonkast

(som jag i och för sig aldrig riktigt slängde)

 

Försäkra mina föräldrar om att jag hade ett bra liv

att jag inte bara levde under deras vingar

att jag till och med i vissa ögon sågs som självständig

i deras dock, var jag liten

men jag hade ett bra liv

 

Och mina kära bröder

jag valde själv att oroa mig för er

det var mitt eget val att bry mig om er som jag gjorde

inget som ni krävde av mig

 

tror jag

 

Och brorsönerna

Ta för er av livet

sörj inte er coola faster för länge

hennes ande lever vidare

Tänk på henne ibland

men tyck inte synd om

Och bli inte rädd för allt mörkt ni hittar

om ni nu öppnar mina hemliga böcker

det var mörkt

jo

men det var också det enda stället att lägga det mörka

egentligen var mitt liv ganska ljust

 

Så bli inte rädd

och tyck inte synd om

jag hade ett bra liv

 

men se för guds skull till att åtminstone någon läser

 

nån gång




Övriga genrer av mejo
Läst 439 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2007-12-30 00:23



Bookmark and Share


  Kalle.O
Mycket stark text som berör!
2008-07-20

  HQ
En riktigt stark text som känns väldigt äkta.
Äkta och känslosam.
Men genom alla mörka tongångar så lyser ändå en gnista
av ett lyckligt liv och en stark vilja att något mer ska hända.
Att det ska finnas något mer att fylla det där brevet med den dagen då det verkligen ska skrivas.
2008-01-04

  Michaela Dutius
Tårögd läser jag...nog ska dina skrifter hitta läsare det är jag övertygad om!
2007-12-30

  NågonAnnans
En ganska sårande tanke för dina brors söner:o/ Tror inte att de vill att du skall välja den utväg du valde... Men alla bestämmer över sina egna liv fast de haft ett bra liv x(
2007-12-30
  > Nästa text
< Föregående

mejo