Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ännu en text om mobbning.


Ser du?

Ser du flickan som går där i skolans korridor?
Med böckerna tryckta mot bröstet och sänkt huvud väjer hon för alla som kommer emot henne.

Ser du pojken som kommer där?
Han i mitten av sitt gäng, med huvudet högt som skrattande banar sig väg.

Ser du hur han ställer sig i vägen för henne?
Retar henne och drar henne i håret tills hon gråtande springer därifrån.
Och gänget skrattar. Han skrattar.
Ingen bryr sig.

Ser du den unge mannen som går där?
Hur han vänder tillbaka när han ser pojken och hur hans vänner sluter upp bakom honom.

Ser du pojkens reaktion?
Ser du hur rädd han blir och hur hans gäng sprids för vinden?

Ser du hur han blir upptryckt mot väggen och utfrågad om något oväsentligt? Något onödigt.

Ser du hur han blir slagen?
Ingen bryr sig.
Lämnad på golvet när den unge mannen och hans vänner går.

Ser du flickan?
Hon som blev retad och som har kommit tillbaka.
Hon som hjälper pojken att resa sig upp.
Hon som bryr sig.




Prosa (Novell) av Ampellilja
Läst 668 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2007-12-30 20:53



Bookmark and Share


    Nina.
Sorglig och samtidigt väldigt fin :)
påminner mig lite om mig själv, för ungefär ett år sen.
Applåd! :)
2008-01-14
  > Nästa text
< Föregående

Ampellilja

Mina favoriter
Det är inget vilddjur