Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Du är skymning

du känner mig
du tysta djupa
när ljuset lämnat sin längtan på horisonten
smakar du min andning
och snuddar mina slutna ögonlock
vid randen av min oförmåga
är värmen från din hud
min upphittare
du smeker fram min skärvade skepnad
ur dammet med ditt hårs lätta svepning
din heta viskning når mitt sinne

du är skymning
du är vatten som åtrår den brusande säven
och på din dimmas läppar
känner jag ännu
din kyss




Fri vers av Paedur
Läst 447 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2008-01-01 02:42



Bookmark and Share


  Carola Zettergren
Stämningsfylld,målande,bedövande vacker poesi!!!
2008-02-10

  "Silver" VIP
En mycket vacker text som känns komplex och därmed spännande. Vad står duet för? Det är någon/något som uppsöker jaget i frånvaro av ljuset, vilket ju \"lämnat sin längtan på horisonten\" (underbart poetisk formulering). Denna någon/något står dock också för värme, för något välbekant och inkännande, rentav något hett. Den komplexa beskrivningen av duet utmynnar sedan i definitionen av både ljus och mörker: \"Du är skymning\".
2008-01-04

  Sanningsägaren VIP
underbart språk
och bara titeln är otroligt vacker
ska läsa mer av dig
Tack för denna
Åsa
2008-01-03

    Bodil Sandberg
En helt underbar dikt..för mig känns den skriftad med innerlighet och glöd och en stor portion \"känsla\"!!!!Applåder!!
2008-01-01

    Streetwalker
Underbar, älskar just \"du är skymning\". Mycket bra!
2008-01-01
  > Nästa text
< Föregående

Paedur
Paedur