Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En dikt på Nyårsdagens morgon


Kom drömmare och visionärer



Låt kärleken sitta vid rodret
denna årets
allra första dag

låt våra drömmar inte hindras
av alla krossade visioner

allt blod som har gjutits
all frihet som beskurits

Vi bär alla samma dröm
om fred och frihet

samma dröm
som
solkats av blod och krossats av
hårda stövlars tramp

Idag - den första dagen
på det nya året

kom drömmare
och visionärer

och låt oss


utan tanke
på det förflutna

bygga broar tillsammans
mot framtiden

mot en framtid
där alla är lika mycket värda

där alla har rätt till sitt liv
sin frihet - sin tro

där inga gränser finns
är kärleken det största

när man vågar och ger allt
utan rädsla att förlora

står man naken

starkare än någonsin







Fri vers av Michaela Dutius
Läst 465 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2008-01-01 12:16



Bookmark and Share


  aol
Just så äran dröm. Så fint framfört skaldat,
2016-04-27

  "Silver" VIP
\"Vi bär alla samma dröm
om fred och frihet

samma dröm
som
solkats av blod och krossats av
hårda stövlars tramp\"

Du skriver starkt och innerligt om det som förenar oss. Genom hela texten går också givandets filosofi vilken tydliggörs på slutet. Den som gett av sig själv, som har förmågan att göra det och vågar göra det utan krav på att få något tillbaka, har alltid en styrka.

Dina texter innehåller mycket god vilja och generösa tankar.
2008-01-05

    forskaren
... och kärleken sjunger mellan raderna... smeker sargade öron... sargade själar... helar!
2008-01-02

  R-M
Så mäktig! så underbar! så full av hopp!
2008-01-01

  Yvonne
Strålande. Vilket brandtal! Du borde medverka med dina nyårsdikter vid tolvslaget på Skansen. Applåd!
2008-01-01

  [jimmy]
Vilket eldigt nyårstal...!
Med en härlig avlsutning:

\"står man naken

starkare än någonsin\"
2008-01-01

  Ewa-Britt Nilson VIP
***S*T*R*Å*L*A*N*D*E***
2008-01-01

  Vilsen Annette-hittar vägen
Oj så underbar.
Går rakt in i hjärtat!
En text som jag vill läsa om och om igen....
2008-01-01
  > Nästa text
< Föregående

Michaela Dutius
Michaela Dutius