Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag säger dig...tig

 

Vafalls vad är det jag hör dig säga

din ynkedoms gascognare

vill du påskina

att dina sorger är värre än mina

att ditt usla hjärta är så tärt

att det skulle vara beklagansvärt

bah så osmakligt och vulgärt

nej oh nej jag säger dig

tig

bespara mig bespara mig

dina plågor

dina farhågor

martera mig icke med ditt gny

bä bä bä

bu bu bu som om du

din patetiska kruka

önskade mig förödmjuka

förvisso har din hjärna somnat

helt visst din tanke domnat

onekligen har din heder sinat

och din ryggrad tvinat

ser du då icke

självaste Penthos går vid min sida

ty såsom mig kan ingen lida

 

evinnerligen har jag lyssnat

på ditt gnissel och tjat

på ditt gråtmilda prat

hört dig frusta och pusta

över din ringa tragedi

ditt tonfall så ömkligt tvi

icke jag ämnar mera

att spendera

min tid åt att fundera

kring ditt själviska kväde

detta avskräde

pina mig icke med din enfald

din dårskap

då du bär vetskap

om min ofattbara smärta

om våndorna i mitt hjärta

om tårarna jag fällt

mitt ansikte vanställt

uppsvällt

så tig tig

ser du då icke

självaste Penthos går vid min sida

ty såsom mig kan ingen lida

 

Bs-08




Fri vers av Bodil Sandberg
Läst 429 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2008-01-01 21:54



Bookmark and Share


  Thommy
Din klagosång ljungar klar och vacker.
2008-01-05

    Noomi
åh vad sköngnälligt...
2008-01-03

    JJ VIP
Jag gillar det lite högtravnade \"antika\" språk du använder i dikten... Dikten är förövrigt väldigt bra! Ovanlig och bra!!! Mvh. JJ.
2008-01-03

  Markattan
Säger som Spammis,
vilken skön svada! ;o)
2008-01-02

  rebecca d
ja, det var ord och inga visor! :-)) men det är klart har man det så besvärligt själv....mycket härlig humor!
2008-01-02

  Lena Krantz VIP
Härlig klagosång!

;o)
2008-01-02

  © anakreon VIP
Som en kvinnlig Cyrano de Bergerac som förläst sig på Prinsessan på Ärten och vaknat på fel sida med penna och papper inom räckhåll.
Utmattad, färdigskrattad!
Carl-Erik
2008-01-02

  Rune Thorsell
Hej Bodil!

Enligt Strindberg är det synd om människorna. Men allra syndast är det i alla fall om mig. Jag har ju så oändligt många fler och så oändligt mycket känsligare nerver att lida med än alla andra. Så det måste absolut tas speciella hänsyn just till mig. Ty jag är ju jag jag, övriga är ju bara dom dom. Det går väl bara inte att förneka?
2008-01-02

    *Zenobia*
ja..vem lider mest om inte den som måste genomlida andras lidanden utöver sitt eget lidande...

du gnäller bäst.... :)
2008-01-02

    Maria Malm
Självömkan med humoristiskt anspel!
2008-01-02

  Åsa Gustavsson VIP
Du vinner helt klart
i gnälltävlingen!
2008-01-02

  Erik L
Väldigt väl skrivet med en härlig rytm och tempo i dikten.
2008-01-01

    ej medlem längre
Nä, nån måtta får det vara! *S*
Du skriver så bra att jag måste spara!:)
2008-01-01
  > Nästa text
< Föregående

Bodil Sandberg