Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
tidigare insatt - omarbetad


Allt det jag tar för givet



Herre

jag vill tacka Dig

för allt det vanliga

det som jag tar för givet,

det ljumma vattnet i morgonduschen
tvålen som luktar så gott
tandkrämen som smakar friskt

Tack för den trivsamma gatan
som jag går på för att uträtta mina ärenden

tack för leendet jag fick
från någon jag mötte
när jag släpade mina kassar
med fil och mjölk och potatis.

Jag vill tacka Dig

för att jag har pengar
att köpa mat för
att betala mina räkningar med.

Tack för kläderna som värmer
och skyler mig

Tack för ungen som jag passerade
som just ramlat med sina rullskridskor
och som gav mig ett änglaleende när jag
torkat bort hans tårar och sanden
ur såret på knäet.

Tack för de svala sköna
lakanen i min säng.

tack för nattens frid
och för stjärnorna.

Tack för skratten från
de som passerar mitt hus
tack för tystnaden.

Tack för den tid Du givit mig
Tack för livets ljusa dagar
och för de dagar när mörkret
är kompakt


Inget av detta är en rättighet
det är gåvor från Dig




Fri vers av Michaela Dutius
Läst 367 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2008-01-02 15:22



Bookmark and Share


  Gunilla VIP
Tacksamhetens lov!
Att varje dag tacka
för det man har fått!
Tack för påminnelsen!
2008-04-07

  Micael Axelsson
En skönt tacksam bön, för det stora uti det lilla som man lätt tar för givet - men som sätter färg uti dagen. Gillar...
2008-01-06

  ninna
att vara tacksam o kunna känna sig tacksam är en gåva att
vårda.Bra att bli påmind.vackra meningar.
2008-01-02

  J A Nicander
Ja. Det är en tacksamhet man bör vårda såsom du beskriver. Väldigt fint!
2008-01-02

  thyra
Din text rymmer många av sådana tankar som jag också känner tacksamhet inför. Mycket vacker tackbön!
2008-01-02

    Ken Cassel
Tack Michaela för en varm och älskvärd text
Kramar
2008-01-02

    Maria Malm
Ödmjukt och tacksamt.
2008-01-02

    tramp
en underbar text !

Kom att tänka på Agneta Fältskogs sång \"tack för en helt vanlig dag\"
Men din text är bättre !
2008-01-02

  Yvonne
Så underbart ödmjukt och vackert skrivet. Den här texten kunde väl passa att läsas i kyrkan på tacksägelsedagen.
2008-01-02

  Lyckohäxan Enediel
Jättebra skrivet! Visst tar man mycket för givet...
En positiv och varm tacksamhet lyser från dina rader!
2008-01-02
  > Nästa text
< Föregående

Michaela Dutius
Michaela Dutius