Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tillit



Tillit

måste vi ha

för att kunna leva



lita på

att snömassorna på berget

ovanför oss

klamrar sig fast

lita på

tysthetslöften

på samförståndsleenden

lita på

att den olycksbådande

telefonsignalen

inte gäller oss

eller någon

av våra kära

att det plötsliga

yxhugget i bröstet

inte är ett förebåd om

ond bråd död

lita på

att trappljuset

inte slocknar

innan vi är uppe

tillit

måste vi ha

för att överleva

vår dagliga oro






Fri vers av Michaela Dutius
Läst 492 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2008-01-03 15:49



Bookmark and Share


    Glittra G
Det är så sant, men ack så svårt ibland.

Jag tycker mycket om dina dikter, det är som att de talar till mig. Och jag förstår. G
2008-01-08

    forskaren
tillit... den inre, värmande, hemstickade ylletröjan, som förhoppningsvis motstår isregn och snöstorm... Äger vi sådan hör vi den kurra som en katt..
2008-01-04

    Bodil Sandberg
Ja tillit är ju något så oerhört viktigt för oss..och tyvärr inte något självklart...har man blivit ratad en gång så försöker man igen..att lita..men..om och om igen..då brister modet som ett rö i storm..du skriver om detta med stor känsla och innerlighet!!!!Applåder!!!
2008-01-04

  Connie
\"tillit

måste vi ha

för att överleva

vår dagliga oro\"

Dessa ord säger ALLT!
2008-01-04

    eva m h
Ja så sant! Men ack så svårt att få om man tappat den tidigt!
2008-01-03

  am
Tillit till livet för att kunna leva - Så sant.
2008-01-03
  > Nästa text
< Föregående

Michaela Dutius
Michaela Dutius