Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vi pratade länge om sorgen igår

 

och jag tror

att det som räddar oss

är nog att vi aldrig helt kan förstå

det är som om smärtan silades över oss

lite i taget

att hantera

 

För om den totala saknaden

vore oss begriplig

alltid

skulle vi aldrig orka

 

Jag tänker på det där du sa

om att just nu - precis här och nu

känns ju egentligen ingen smärta

jag har inte ont

jag märker inte att du inte finns någon annanstans

och precis här bredvid mig kanske du ändå inte skulle ha suttit

om du levat idag

 

Och jag tänker på det där du sa

om att det är vårt intellekt

som skapar sedan

och återskapar det redan passerade

som i sig även skapar sorgen

just därför

 

Kanske är det så

Tänk om det är så

 

Och när det verkligen gör ont

du vet när det hugger tag

vrider om

river upp

kanske det är vissheten som besöker oss

 

Låt den då komma

acceptera den för en stund

och låt den sedan gå




Övriga genrer av mejo
Läst 640 gånger
Publicerad 2008-01-05 12:10



Bookmark and Share


  Michaela Dutius
Ja jag tror att liksom kroppen har sina endorfiner har själen det. Vi bedövas med en bedövning som släpper undan för undan i den takt vi klarar av det.

Mycket stark text!
2008-01-05
  > Nästa text
< Föregående

mejo