Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

flaskpost

Planerar att skicka flaskposter till nya vänner
men flaskorna läcker

så jag täcker hålen med plastplåster
och då jag aldrig trott på slumpen
simmar jag själv till världens ände
kommer fram varm, kallsongerna vattenfyllda
och hela havet - fyllt av mig

och minna drömmar

planerar att sticka master i mastposter, segla hem
planerar för mycket baserat på rim
istället för reson
jag borde ta någon annans förnuft till fånga
hoppas på stockholmssyndrom, bli allt jag kan vara
ta vara på sidor jag eventuellt skulle kunna utveckla
vara mig själv
så lite som möjligt

planerar att plantera planeter i alldeles för små blomkrukor
vill se dem spricka, planerar att sticka
hål i drömmar, stjäla sjunkande skepp ur flaskor
skänka dem till
de stackarna som redan har allt

planerar att placera rim i vetenskapliga rapporter
lim i plastplåster så att små barn
får permanenta kalle ankor över hela knäna
jag vill värna om det lilla, det blir enklast så
gärna strunta i det stora, det viktiga
allt sånt får gärna bara blåsa bort
jag vill vinna viskleken
förstumma fördummarna och
trumma på magen
när jag vill höra lite mänskligt djup




Fri vers av pladask
Läst 337 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2008-01-06 15:36



Bookmark and Share


  glittertindra
fullt med barnasinne i denna.. och för att sticka hål på konventionerna och skapa ett givande liv kan det behövas med detta tänkesätt...
2008-01-07

  1up
Finns humor här. :)

Raderna:

\"planerar att placera rim i vetenskapliga rapporter
lim i plastplåster så att små barn
får permanenta kalle ankor över hela knäna\"

Busigt skönt!

Känner styrkan där i mitten av verket.

Sedan vid \"...mänskligt djup\" kommer ett naturligt slut.

Mmm, kondensera och reducera lite?, låta den återstående texten ha kraft som fulla segel i stark bris, är 1up\'s tips!
2008-01-06
  > Nästa text
< Föregående

pladask